آکادمی مهندسی مالی آذر

Azer Financial Engineering Academy (AzFine)

آکادمی مهندسی مالی آذر

Azer Financial Engineering Academy (AzFine)

آکادمی مهندسی مالی آذر

موضاعات تخصصی مهندسی مالی، کسب و کار

طبقه بندی موضوعی

۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

فرایندهای تصادفی (Stochastic processes یا Random processes) جنبه‌های نظری و پایه‌های ریاضی مربوط به فرایندهای تصادفی را در حوزهٔ ریاضیّات احتمالات مورد مطالعه و تحلیل قرار می‌دهند. به عنوان ساده‌ترین مثال‌ها، می‌شود رکوردهای ثبت‌شده از سیگنال‌های مربوط به پدیده‌هایی همچون زلزله، سیل، امواج دریا، یا تغییرات بازارهای بورس، یا پیام‌های ارسال‌شده در یک شبکهٔ مخابرات را ذکرکرد.

مجموعه‌ای از متغیرهای تصادفی با اندیس مرحله یا زمان که وضعیت یک پدیده یا آزمایش تصادفی را در طول یک دوره نمایش می‌دهد. متغیرهای تصادفی و اندیس آنها می‌توان از انواع گسسته و پیوسته و نیز چند بعدی باشند. مثلاً بررسی وضعیت آب و هوا، تعداد افراد و وضعیت یک بازی در مکانها زمانها یا مراحل مختلف. فرایندهای تصادفی یکی از علوم کاربردی وابسته به احتمال و آمار بوده که در سایر علوم و فنون دیگر کاربرد بسیاری دارد.

فرایندهای تصادفی در ابتدا در علم فیزیک و برای توصیف پدیده‌های تصادفی که حالت آنها در طی زمان تغییر می‌کند مطرح شد. در مدلسازی هر سیستم تصادفی که حالت آن در طی زمان (فضا یا سایر پارامترها) تغییر می‌کند، مدل باید قادر به توصیف حالت سیستم در طول زمان باشد. به عبارت دیگر مدل شامل دنباله‌ای از متغیرهای تصادفی است که پدیده تصادفی را توصیف می‌کند.
فرض کنید
t متغیر زمان و x(t) متغیر تصادفی متناسب با t باشد. در این صورت یک فرایند تصادفی مجموعه‌ای از متغیرهای تصادفی {x(t):tЄT} است که در آن x(t) به ازای هر tЄT
یک متغیر تصادفی است.
با این توضیح فرایندهای تصادفی مفهوم تعمیم یافته متغیرهای تصادفی است. برای تعریف یک فرایند تصادفی داریم:

= T مجموعه اندیس فرایند (فرایند).
x مقادیر = حالات فرایند.
= S فضای حالات فرایند.

برخی فرایندهای تصادفی معروف

  • فرایند زاد و مرگ
  • فرایند ورشکستگی قمارباز
  • فرایند ارنفست
  • فرایند وینر (حرکت براونی)
  • فرایند پواسن
  • فرایند شکار و شکارچی
  • فرایند تصادفی هندسی


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۶ شهریور ۹۴ ، ۱۹:۱۷
azer fine

در اصول مدیریت مالی 1 ابتدا کلیاتی در مورد انواع موسسات تجاری و ویژگی های آنها ارائه شده و سپس در مورد اهداف مدیریت مالی و ظایف آن بحث می شود. در خصوص مشاغل مالی و جایگاه آن در سازمان پرداخته می شود. سپس با مروری بر صورتهای مالی و ماهیت آنها به تجزیه تحلیل آنها با استفاده از روشهای مختلف از جمله محاسبه و تحلیل نسبتهای مالی پرداخته می شود. بعد از تحلیل مالی وضعیت موجود براساس اظلاعات موجود و نیز با استفاده از روشهایی نسبت به پیش بینی برخی اقلام صورتهای مالی پرداخته و در نتیجه ترازنامه و صورت و سود زیان پیش بینی شده در قالب بودجه تهیه می شود و بر اساس آن برنامه ریزی مالی صورت می گیرید. از جمله مفاهیم اساسی در دانش مالی مفهوم ارزش زمانی پول است که مبنای بسیاری از محاسبات و تحلیلهاست. ارزش فعلی و ارزش آتی پول امکان محاسبه بازدهی را در مسایل مالی ممکن می سازد. با توجه به مفهوم بازدهی و نیز برگشت سرمایه امکان ارزیابی مالی طرحها فراهم می شود و لذا می توان نسبت به بودجه بندی سرمایه ای اقدام نمود. همچنین مدیریت دارایی های جاری و به طور خاص مدیریت سرمایه درگردش از دیگر مباحث اساسی است.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۴ ، ۱۷:۴۲
azer fine